SionLier

Sion: wonen in het centrum met zicht op het groen

Vlakbij de Leuvensepoort, hartje Lier, verrijst op de oude terreinen van de stadsmagazijnen en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten een opmerkelijk woonproject. De ligging in de historische stadskern en aan de voet van de vesten met zicht op de Netevallei is uniek. De ontwerpers hielden in de plannen maximaal rekening met deze troeven. De 99 appartementen en 48 woningen liggen als vijf vingers van een hand naast elkaar op de site, haaks op de Netevallei. Zo heeft iedere bewoner een maximale relatie met het groengebied op de andere oever van de Nete.

De appartementen variëren in oppervlakte van 70 tot 148m² en tellen 1 tot 3 slaapkamers. Van de 1-slaapkamerappartementen zijn er enkele voorzien van een bureauruimte. De woning hebben een oppervlakte tussen 165 en 175m² en genieten van 2 tot 4 slaapkamers. De woningen zijn ook al uitgerust met een vaste trap naar de zolder, die kan ingericht worden als hobbykamer of extra slaapruimte(n).

De wooneenheden sluiten aan op het nieuw aan te leggen SASK-plein. Dit is het grootste van twee nieuwe pleinen op de projectsite. Het SASK-plein zal via een groene doorsteek met waterpartij breed uitwaaieren ter hoogte van de vesten en zo de aandacht op het SASK vestigen. Het andere pleinen – het Looksplein – is op schaal van de buurt. Het openbaar domein is hoogwaardig en autoluw.

 

Ontdek Sion
Ontdek ook